Speurhonden

Instructie School

telefoon: 0251 24 48 36

mobiel: 06 534 831 62

Instructeur praktijkspeuren

Instructeur praktijkspeuren

Deze opleiding volgt op de opleiding 'Aspirant instructeur praktijkspeuren'. Het gaat dieper in op het lesgeven in het praktijkspeuren als recreatieve of sportieve activiteit voor hond en baas, en het kunnen werken met een eigen hond. Om aan de opleiding te mogen deelnemen moet de cursist de opleiding 'Aspirant instructeur praktijkspeuren' met succes afgerond hebben. Ook moet de cursist na het voltooien van die opleiding ervaring hebben opgedaan in het lesgeven en het speuren met een eigen hond.


De opleiding 'Instructeur praktijkspeuren' bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk, waarbij de dagen dat men werkt met eigen hond en waarop men meeloopt en meekijkt worden afgewisseld. De opleiding bestaat in totaal uit 7 dagen: 6 lesdagen en 1 examendag. Deze dagen worden in overleg afgesproken, met voldoende tijd tussen de dagen zodat men thuis kan oefenen met eigen hond en men tijd heeft om de theorie door te nemen.
Onderwerpen die worden behandeld zijn o.a. het herleiden en aanpakken van speurproblemen, de opbouw van de speurtraining naar een hoger niveau, het toepassen van oefeningen in techniek- en praktijktraining voor specifieke doeleinden, een theoretisch kader rond de handling en het lezen van speurhonden, en instructie geven a.h.v. verslaglegging van eerdere trainingen.
De opleiding wordt op individuele basis gegeven, zodat er ruimte is om persoonsgericht te werken. Het examen bestaat uit vijf onderdelen, al deze onderdelen dienen voldoende te worden afgesloten.


LET OP! De lat binnen de opleiding ligt hoog. De cursist kan alleen slagen als hij of zij zich volledig inzet tijdens de lesdagen en zich ten volle bezighoudt met het opgegeven huiswerk.

  • Individueel: 7 dagen, waarvan 6 lesdagen en 1 examendag.
  • Data worden in overleg afgesproken.
  • Prijs op aanvraag.
  • Locatie: regio Heemskerk-Beverwijk
Zie ook:
• Training Praktijkspeuren

© copyright Speurhonden Instructie School
Disclaimer
Top